Våre turer og aktiviteter 


Rago-runden


Dag 1:

Denne turen starter i Lakshol og vi beveger oss inn i Rago Nasjonalpark, og har dagens mål  Storskogvatnet i sikte. Turen vil kreve gode sko og du må være i stand til å bære egen sekk med nødvendig utstyr (se utstyrsliste). I Rago er ei mil ikke ei mil da vi går mye opp og ned i terrenget, (Ragomila). Men på kartet står det at vi beveger oss i ca.8 km denne dagen. Det er håp om både bading, fisking og meditasjon når vi slår opp teltet og finner ro ved Storskogvatnet.

Dag 2:

Dag to går vi fra Storskogvatnet via Sølvskarvatnan og over til Litlverivatnet. Videre over bru ved Litlverivassforsen og opp i høyden til Grisryggen hvor du kan kjenne suget i magen om du vil. Etter en relativ lang nedstigning (ca 400 høydemeter) på sti og traktorvei kommer vi til hovedvei, og fortsetter omtrent to km østover mot parkeringsplassen i Laksehol. 

Total lengde ca. 23 km. ( Mer om man tar med Ragomila). 

Vanskelighetsgrad: Middels - til krevende.

Takk for turen. 

Utsikten er upåklagelig i Rago. 
 

I hjerte av Rago - 3 dager


Dag 1:

Denne turen starter fra Litjsand, med bratt oppstigning og tøffe motbakker. Her vil du kjenne at du lever. Etter 400 høydemeter flater det mer ut og vi følger terrenget innover langs fjellbjørkeskogen mot Grisryggen. Endel bløtt terreng og enkelte mindre elver må krysses. 

Fra Grisryggen får man en fantastisk utsikt utover dalen, store deler av Rago nasjonalpark og Litlverivassforsen. Flotte fotomuligheter, og et fint sted for en god pause før vi tar oss ned til Litlverrivatnet. Det finnes mange fine steder for en god rast før vi tar oss videre inn til Sølvskarvatnene hvor vi slår leir og prøver fiskelykken.

Dag 2:

Neste dag går vi mer ned fra fjellet og videre inn i nasjonalparken. Nå er vi i hjerte av Rago og merker stillheten, og følelsen av villmark når vi slår leir for natten. Området har fine fiskevann med ørret og røyr - om vi har lyst å prøve fiskelykken.

Dag 3:

Siste etappe er også den lengste. Vi går et stykke på samme sti som vi kom, før vi går mot Storskogvatnet og tar en god lunch. Her skal vi over nok en foss og bevege oss via flott furuskog, over myrterreng, via svaberg og langs elver ned tilbake til sivilisasjonen.

Total lengde ca. 32 km. ( Mer om man tar med Ragomila)

Vanskelighetsgrad: Krevende

Takk for turen

Litlverivassforsen


Grenseløs villmark - Norge på Tvers


Denne turen går over 5 dager og gir deg de villeste og sterkeste naturopplevelsene.. 

 Dette er vår signaTUR tur. Norge på tvers er en unik ekspedisjonsopplevelse  som vil gi deg minner for livet. Turen går inn i Rago, via Storskogvatnet ved 67º nord. Denne turen krever at du er i god fysisk form og klarer bære tung sekk med nødvendig utstyr. (Se utstyrsliste). En av godbitene på turen er det ville fjellmassivet inn mot Sverige, hvor vi bestiger Rago (Rágo- eller Ráhkotjåhkkå) på 1312 moh. Et alernativ topptur mål er nasjonalparkens høyeste topp Austre Gaulis helt i nordøst med drøyt 1320 moh.

Dette er en krevende tur. men grip sjansen, utfordre deg selv ! 

Se oftere mot nord.
Gå mot vinden, du får rødere kinn.
Finn den ulendte stien. Hold den.
Den er kortere.
Nord er best.
Vinterens flammehimmel, sommer-
nattens solmirakel.
Gå mot vinden. Klyv berg.
Se mot nord.
Oftere.
Det er langt dette landet.
Det meste er nord.

Rolf Jakobsen


Dagstur til Litlverivassforsen


Mange har sett bildet fra utkikkspunktet ved Litlverivassforsen . Her kan du skue innover nasjonalparken og få et overblikk over villmarksområdet. Vi har dagsturer om du ønsker en trygg guiding inn i området eller om du kun er på jakt etter det klassiske "Rago-motivet".


En tur opp til Litlverivassforsen har gjennom generasjoner gitt både glede, matauk, og fine opplevelser. Om man kun har en dag å benytte i Sørfold anbefales denne turen på det sterkeste. 

Synet av området setter seg i sinnet.. og om du ønsker å fortsette ferden tilbyr vi turer hele veien inn til Sverige. Se vår turkalender. 

Ekte villmark så langt øye ser...


Tur med hundespann


Vi kan gi deg muligheten til å oppleve vakker natur med våre firbente venner.

Bli med i sleden sammen med vårt hundespann med 7 flotte vennlige og arbeidsglade huskyer. Vi kan også skreddersy for små og store grupper.

Å kjøre med hundespann er en helt spesiell følelse. Man kjenner vinden i ansiktet og hører lyden av sleden gli over snøen. Man trekkes av ivrige hunder over et flott naturlandskap. Det er ikke ofte man vil kjenne seg så i ett med naturen som dette. 

Ta kontakt for tilbud og tilpassede turer.

Tur med hund sommer og vinter

Om du ønsker å ha med menneskets beste venn på tur har du muligheten hos oss.

Våre hunder er klar for å dra sleden om du ønsker det, eller være med på sommertur og bære kløyv. På vinterturer tilbyr vi sledeturer. På sommerturer vil du kunne få din egen hund med deg på tur og ta ansvar for din bestevenn på hele turen fra start til mål. Det er en helt spesiell opplevelse å dele naturopplevelser med din egen firbente venn. Vi tilbyr også turer hvor hunden bærer både din og egen mat.

Tur med "egen" hund

Rago Adventures tilbyr deg mulighet for å ha med en av våre hunder på tur. Ta kontakt med oss for planlegging og detaljer.


Sledetur

Rago Adventures tilbyr sledetur tilpasset ditt behov

Norge på tvers med hund

Rago Adventures tilbyr ekspedisjonstur med våre hunder - det gir deg det lille ekstra