Guidet packraft tur i Rago

Område: Storskogelva - Rago Nasjonalpark
Varighet: ca. 7-8 timer 

Nivå: Middels  

Oppmøte: Lakshol

Pris: 1950,- pr. person inkl. alt utstyr

Vi tilbyr guidet tur med packraft, og tar deg med på en magisk opplevelse i Storskogelva ved Rago Nasjonalpark.

Packraft er en lett oppblåsbar «kajakk» på ca. 4 kilo. Med denne kommer du tett på vannet og den er lett håndterlig og meget stabil.

Vi starter turen med å bære utstyret ca. 4 kilometer i småkupert terreng oppover dalen.  Vi går langs elva og opp Nordskaret, ca. 100 høydemeter opp fra elva. Vel oppe kan vi nyte utsikten og drikke vann fra den klare fjellbekken på toppen.

Fra Nordskaret er det ca. 1,5 km i kupert terreng før vi krysser Nasjonalparkgrensen og er inne i Rago Nasjonalpark.

Turen fortsetter videre innover i Nasjonalparken og ned mot elva igjen hvor vi finner en fin plass for en god pause. Herfra starter padleturen etter at vi har fått en gjennomgang av sikkerhet og bruk av packraft.

Turen nedover den klare og rene elva er som et eventyr. Vi padler rolig, og lar elva føre oss sakte nedover gjennom slake svinger og grunne stryk.

Etter hvert kommer vi nedenfor Litiverivassforsen, og det er noe helt eget å se fossen fra denne vinkelen og samtidig skue opp mot himmelen og kjenne roen i den majestetiske dalen.

Litt lenger nede i elva går vi i land ved noen fine sandbanker, hvor vi koker kaffe mens vi nyter medbrakt niste.

Når vi etter pausen igjen går ombord i packraftene er det bare og lene seg tilbake å nyte den magiske stillheten mens det klarte vannet fører oss nedover Storskogelva.

Elva blir sterkere i det vi nærmer oss Storfossen, og vi må gå i land og bære utstyret ca. 300 meter  før vi på nytt padler videre nedover elva. 

Siste del av turen er elva rolig igjen, og når vi kommer til stien vi passerte på tur opp går vi i land. Her pakker vi sammen utstyret og går tilbake til Lakshol.

Dette må du ha med på turen:

Du vil mest sannsynlig bli litt våt og skifteklær er lurt å ha med. I tillegg ekstra sko og sokker. Hos oss får du lånt vanntett sekk for å putte tingene dine i.

Oppmøtested: