Packraft tur

Område: Storskogelva - Rago Nasjonalpark
Varighet: ca. 5 -7 timer 

Nivå: Enkel - Middels. Noen parti bærer vi packraften. 

Oppmøte: Lakshol

Pris: 1500,- pr. person inkl. alt utstyr

Vi tilbyr guidet tur med packraft, og tar deg med på en magisk opplevelse i Storskogelva ved Rago Nasjonalpark.

Packraft er en lett oppblåsbar «kajakk» på ca. 4 kilo. Med denne kommer du tett på vannet og den er lett håndterlig og meget stabil.

Vi starter turen med å bære utstyret ca. 2 kilometer i lett terreng oppover dalen. Vi finner en fin plass for å starte padleturen og får en gjennomgang av sikkerhet og bruk av packraft før vi padler oppover elva et parti.

I starten er elva nokså rolig, og ved lav vannføring er det lett å ta seg oppover den klare og rene elva. Vi padler elva oppover et stykke og beveger oss sakte fremover gjennom slake svinger og grunne stryk.

Etter hvert blir elva sterkere og vi må gå i land og bære utstyret ca. 500 meter forbi Storfossen før vi på nytt padler videre oppover elva. Her ser vi den majestetiske Litlverivassforsen dundre nedover fjellsiden og er vi heldige kan vi treffe på elg som koser seg i den vakre dalen.

Målet er å padle helt under fossen, men hvis elva er sterk går vi i land og tar turen til fots de siste 100 meterne.

Det er noe eget å kunne se Litiverivassforsen fra denne vinkelen og samtidig skue innover mot Storskogvannet og Rago Nasjonalpark.

Etter en kaffekopp og noe å bite i setter vi kursen nedover elva igjen.

Nå går det lettere og man kan lene seg tilbake å bare nyte den magiske stillheten mens det klarte vannet fører oss nedover Storskogelva.

Fulle av inntrykk pakker vi sammen utstyret der vi startet og går tilbake til Lakshol.


Dette må du ha med på turen:

Du vil mest sannsynlig bli litt våt og skifteklær er lurt å ha med. I tillegg ekstra sko og sokker. Hos oss får du lånt vanntett sekk for å putte tingene dine i.